Friday, December 7, 2012

Sunday, September 23, 2012

Aliya Condo update

Dah lama tak tengok kondo Aliya ni. Baru lah dapat tengok. Hampir 3 bulan langsung tak tengok-tengok dah. Bila semua dah ok dapat lah bawak ibu aliya dan haziq tengok. 

Dah cat cat pun. Developer kata April 2013 dapat kunci lah. Tak sabar nak tengok ....





Saturday, September 22, 2012

Aliya sambut Harijadi yang ke-2 Tahun pada 21 September 2012

Dah lama tak update blog PermataAliya ni. 

Pada 21 hb Sept harijadi Aliya tapi buat pada sabtu 22 hb sept 2012 sambut harijadi aliya. Sekarang Aliya dah 2 Tahun. Seronok tengok Aliya masa potong kek. Ibu order kek gambar Minnie Mouse kat atas kek sebab Aliya suka pada minnie mouse. 

Sekarang rambut aliya dah pendek. ibu potongkan. 

Ini gambar-gambar masa sambut harijadi aliya hari tu

KEK HARI JADI ALIYA

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------







Tak lama lagi buat harijadi untuk Haziq pulak pada 8 Oktober 2012. Tu Haziq yang semakin lasak. Aliya Haziq pakai baju baru :-). Ibu tolong Aliya potong kek tu

Gambar-gambar tetamu yang hadir di Majlis ni termasuk jiran sebelah rumah, pengasuh dan family ibu ...ramai jugalah






















Syukur Alhamdulillah sebab majlis ni berjalan lancar walaupun sederhana sederhana saja. Aliya babah sayang aliya ye....

Sekarang aliya dah suka merajuk merajuk. kalau dah mula merajuk aliya akan pergi kat luar bilik atau kat katil duduk main sorang sorang. babah ibu kena selalu pujuk aliya. selalu merajuk dengan haziq je ;-)


Monday, August 27, 2012

Hari Raya Aidilfitri yang suram

Pada 23 Haribulan Ogos 2012 Khamis 5 Syawal 1433 "Wan"  Aliya & Haziq telahkembali ke rahmatullah untuk selamanya. Nama "Wan" Aliya & Haziq ialah Halimah binti Haji Mansor. Semoga Almarhumah wan rohnya di terima ALLAH S.W.T...Amin...

Al-Fatihan untuk Wan.....

Aliya selalu panggil Wan...Wan..Wan. sampai sekarang. Aliya pun selalu masuk bilik wan nya...tapi wan tak ada lagi. Selalu guna HP ibu call wan nya...tu yang buat babah ibu rasa sedih...

Sebab wan jaga Aliya dan Haziq sejak bayi lagi..........

Monday, July 30, 2012

Dah lama tak update blog...

Aliya sekarang ni dah semakin banyak bercakap. Haziq pula dah boleh bertatih. Kalau bab memanjat Haziq kuat. Aliya dan Haziq pun dah pandai main sama-sama. Cuma kalau rebut barang tu Aliya menang sebab Haziq kan baby lagi :-)

Tapi kalau time berbuka yang paling sibuk Aliya dan Haziq. Aliya sibuk nak hidang makanan dan susun pinggan. Haziq pula sibuk nak makan semua. Kalau tak berjaga habis semualah yang atas meja makan nanti........

Kena bergilir menjaga Haziq ni...Aliya pula masa makan senang sebab Aliya kan dah pandai cakap nak makan tu nak makan ni.

Cuma masa siang waktu bulan puasa sabtu dan ahad Aliya dan Haziq susah nak tidur. Babah mengantuk menjaga yang 2 ni sebab ibu sibuk masak kat dapur lah...

Gambar Aliya & Haziq dari hp ibu

Kakak & Adik :-)











Ada juga gambar ibu tersayang ....

Keadaan Rumah Indah Cempaka Sedang Renovation

Rumah sekarang berselerak. Yang dah beli air-cond dan mesin basuh. Ingat nak tambah 1 air-cond lagi untuk hall. Perabut pun dah ready nak hantar. Sekarang tunggu dapur siap dulu. Tak siap dapur tak boleh masuk barang . debu..........














Harap sebelum bulan September 2012 ni siap lah semua. Ingat bulan Ogos dah ready semua tapi tak boleh siap juga. Terpaksalah tunggu